国产专区在线视频观看|国产2019免费视频|精品国产一区二区三区香蕉下载|国产成人精品亚洲一区

<track id="e2scx"></track>
<bdo id="e2scx"></bdo>
<track id="e2scx"></track>
  • <track id="e2scx"><span id="e2scx"></span></track>
        1. <track id="e2scx"><span id="e2scx"><em id="e2scx"></em></span></track>

          <menuitem id="e2scx"></menuitem>
          1. <bdo id="e2scx"><dfn id="e2scx"></dfn></bdo>

                • 廣西人事考試網 國考

                2024年度國家金融監督管理總局招考職位專業科目筆試考試大

                作者:志公教育     來源:國家公務員局     時間:2023-10-14 17:10:58     閱讀:

                一、職位類別

                報考國家金融監督管理總局的考生須按照“金融監管財經類、金融監管財會類、金融監管法律類、金融監管計算機類、金融監管綜合類”五類職位報考。

                二、試題題型和試卷裝訂

                “金融監管財經類、金融監管財會類、金融監管法律類、金融監管計算機類、金融監管綜合類”五類職位筆試試卷全部為客觀題(單項選擇題或多項選擇題)??忌氃诖痤}卡中填涂答題,在試卷中答題視為無效。五類試卷按序排列,合訂成一本,請考生務必按照自己報考職位類別選擇正確的部分試題作答,考試時間120分鐘。

                三、分值比例

                專業筆試滿分100分,其中:經濟金融基礎知識占比10%,專業知識占比80%,英語占比10%。

                四、考試內容

                考生應掌握經濟金融基礎知識,及所報考職位類別重點測查的專業知識,并具備良好的知識運用能力。

                (一)金融監管財經類考試側重考察與金融監管相關的經濟金融知識,包括宏觀經濟學、微觀經濟學、貨幣銀行學、商業銀行業務與經營知識、金融監管理論與實踐、國際金融學、保險學等;

                (二)金融監管財會類考試側重考察與金融監管相關的財務管理及會計核算等知識,包括會計基礎知識、會計準則及其實務應用、財務管理及管理會計相關知識、審計相關知識等;

                (三)金融監管法律類考試側重考察與金融監管相關的法律知識,包括法學基本理論、憲法、行政法、民商法、經濟法、刑法、國際法等;

                (四)金融監管計算機類考試側重考察信息技術理論與實務,包括信息系統架構、軟件工程與項目管理、數據庫與數據挖掘分析、網絡技術及應用、信息安全及信息科技風險管理等;

                (五)金融監管綜合類考試側重考察與金融監管相關的經濟金融知識和統計學、管理學、語言文學等學科知識。

                五、試題題型(以金融監管財經類試題為例,其他類別試卷題型結構相同)

                (一)經濟金融基礎知識單項選擇題:每題0.5分,共20題,計10分。在每題給出的四個選項中,只有一項是符合題目要求的。

                1.一般用來衡量通貨膨脹的物價指數是()。

                A.消費物價指數     B.生產物價指數

                C.GDP平均指數    D.交易價格指數

                答:(A)

                (二)金融監管財經類專業單項選擇題:每題1分,共60題,計60分。在每題給出的四個選項中,只有一項是符合題目要求的。

                1.根據凱恩斯主義的經濟周期理論,經濟之所以會發生周期性波動,是因為()。

                A.外部因素的變動     B.乘數作用

                C.加速數作用          D.乘數和加速數交織作用

                答:(D)

                (三)金融監管財經類專業多項選擇題:每題1分,共20題,計20分。下面各題,每題至少有兩個正確答案,少選、多選或錯選均不得分。

                1.按照通貨膨脹的表現形式不同,可區分為()。

                A.公開型通貨膨脹  B.隱蔽型通貨膨脹

                C.抑制型通貨膨脹  D.溫和型通貨膨脹

                答:(ABC)

                (四)英語閱讀理解題:每小題0.5分,共20題,計10分。閱讀下列短文,從每題所給的四個選項(A、B、C和D)中,選出最佳選項。

                There is much discussion today about whether economic growth is desirable. At an earlier period, our desire for material wealth may have been justified. Now, however, this desire for more than we need is causing serious problems. Even though we have good intentions, we may be producing too much, too fast.

                Those who criticize economic growth argue that we must slow down. They believe that the society is approaching certain limits on growth. These include the fixed supply of natural resources, the possible negative effects of industry on the natural environment, and the continuing increase in the world’s population. As the society reaches these limits, economic growth can no longer continue, and the quality of life may decline.

                People who want more economic growth, on the other hand, argue that even at present growth rate there are still many poor people in the world. These proponents of economic growth believe that only more growth can create the capital needed to improve the quality of life in the world. Furthermore, they argue that only continued growth can provide the financial resources required to protect our natural surroundings from industrialization.

                This debate over the desirability of continued economic growth is of vital importance to business and industry. If those who argue against economic growth are correct, the problems they mention cannot be ignored. To find a solution, economists and business community must pay attention to these problems and continue discussing them with one another.

                1.According to those who criticize economic growth, which of the following is NOT the reason that might cause economic growth to slow down?

                A.Our natural surroundings are in danger of being destroyed by industry.

                B.The fixed supply of natural resources marks a point beyond which growth cannot continue.

                C.The world’s population is ever increasing.

                D.More efforts are made to improve the quality of our life.

                答:(D)

                2. Those who want more economic growth believe that continued economic growth_________.

                A.is essential to the well-being of the society as a whole

                B.can provide the solution to all of our social problems today

                C.can never protect our environment from being polluted by industry

                D. can provide us with more natural resources for industrialization

                答:(A)

                3. The underlined word “proponents” most probably mean_________.

                A.arguments in support of something

                B.disagreements on something

                C.people who argue for something

                D.people who argue against something

                答:(C)

                4.The passage is mainly about_________.

                A. the contradiction between economists and business community

                B.the present debate on economic growth

                C.the advantages and disadvantages of economic growth

                D.the importance of the debate on economic growth

                答:(B)

                5.We may infer from the passage that_________.

                A.the author describes the case as it is

                B.the author is for economic growth

                C.the author is against continued economic growth

                D. the author is not worried about the problems caused by economic growth

                答:(A)

                 


                原文標題:2024年度國家金融監督管理總局招考職位專業科目筆試考試大綱

                文章來源:http://bm.scs.gov.cn/pp/gkweb/core/web/ui/business/article/articledetail.html?ArticleId=8a81f6d18b137024018b2bdf7dd80365&id=0000000062b7b2b60162bccd55ec0006&eid=0000000062b7b2b60162bccdd5860007

                課程推薦

                志公教育(總部)

                地址:南寧市大學路51號志公教育大廈(地鐵1號線魯班路站B出口)
                電話:0771-2094277
                網址:www.zerodynasty.com

                志公教育微信公眾號

                志公教育微信服務號

                志公各地分校

                • 南寧志公教育
                • 桂林志公教育
                • 柳州志公教育
                • 百色志公教育
                • 玉林志公教育
                • 河池志公教育
                • 貴港志公教育
                • 貴港平南志公教育
                • 來賓志公教育
                • 欽州志公教育
                • 北海志公教育
                • 賀州志公教育
                • 梧州志公教育
                • 崇左志公教育
                • 防城港志公教育
                南寧志公教育
                電話:0771-2094277
                地址:南寧市大學路51號志公教育大廈(地鐵1號線魯班路站B出口)
                桂林志公教育
                電話:0773-2899676
                地址:桂林市中山南路86號如家精選酒店5樓(中山南路與雉山路交界處)
                柳州志公教育
                電話:0772-2896674
                地址:柳州市文昌路20號樂和大廈13樓
                百色志公教育
                電話:0776-2811899
                地址:百色新環球商業廣場左塔21樓(龍景明月湖酒店對面)
                玉林志公教育
                電話:0775-2294260
                地址:玉林市東門商業廣場A座21樓2103室(南城百貨樓上)
                河池志公教育
                電話:0778-2788680
                地址:金城東路34號萬博時代廣場B座5樓
                貴港志公教育
                電話:0775-4249089
                地址:貴港市港北區中山路79號貴和明德酒店7樓
                貴港平南志公教育
                電話:19375599961
                地址:廣西貴港市平南縣西山路52號國麗公寓2樓
                來賓志公教育
                電話:0772-4226344
                地址:來賓市興賓區柳來路167號森明大廈10樓(格瑞酒店10樓)
                欽州志公教育
                電話:0777-3898366
                地址:欽州市欽南區子材東大街陽光曼哈頓3座702
                北海志公教育
                電話:0779-2029270
                地址:北海市北京路與北海大道交匯處粵桂大廈A座17樓
                賀州志公教育
                電話:0771-2094277
                梧州志公教育
                電話:0771-2094277
                崇左志公教育
                電話:0771-2094277
                防城港志公教育
                電話:0771-2094277
                <track id="e2scx"></track>
                <bdo id="e2scx"></bdo>
                <track id="e2scx"></track>
              1. <track id="e2scx"><span id="e2scx"></span></track>
                    1. <track id="e2scx"><span id="e2scx"><em id="e2scx"></em></span></track>

                      <menuitem id="e2scx"></menuitem>
                      1. <bdo id="e2scx"><dfn id="e2scx"></dfn></bdo>